ALERTA DE GRAD ZERO! Rusia face un anunt CUTREMURATOR! Nimeni nu a anuntat asta

0
740

nava-rusia

Rusia isi modernizeaza puterea de foc a Flotei la Marea Baltica prin adaugarea unor nave de razboi dotate cu rachete de croaziera cu raza lunga de actiune, pentru a contracara consolidearea prezentei NATO in regiune.
Moscova nu a confirmat in mod oficial aceste informatii prezentate de presa rusa, susceptibile sa conduca la o amplificare a tensiunilor deja existente la Marea Baltica, in urma anexarii Crimeii in 2014, si sa alarmeze Polonia si Lituania care se invecineaza cu baza rusa. Aceasta mobilizare are loc in contextul in care NATO planuieste cea mai ampla consolidare militara la frontierele ruse de la Razboiul Rece si pana in prezent, cu scopul de a descuraja o eventuala agresiune din partea Moscovei. Cotidianul Izvestia a citat o sursa militara potrivit careia primele doua dintre cele cinci nave – Serpuhov si Zelenii Dol – au intrat deja in Marea Baltica si urmeaza sa faca parte din noua divizie din Kaliningrad, o enclava rusa in Europa, situata intre Polonia si Lituania. Alta sursa la curent cu situatia a declarat pentru agentia de presa Interfax ca cele doua nave vor intra in Flota rusa la Marea Baltica in zilele urmatoare.
“Odata cu aparitia a doua nave de mici dimensiuni, inarmate cu rachete de croaziera de tip Kalibr, potentialul razei de actiune a Flotei va creste semnificativ in teatrul militar din nordul Europei”, a declarat aceasta sursa pentru Interfax.
Ministerul rus al Apararii, care a anuntat luna aceasta ca doua nave se afla in drum spre Marea Mediterana, nu a raspuns unor solicitari din partea Reuters de a comenta. Insa NATO si armata suedeza au confirmat ca doua nave de razboi au patruns in apele Marii Baltice.
“Forte navale NATO monitorizeaza aceasta activitate in apropierea frontierelor noastre”, a declarat Dylan White, un purtator de cuvant al Aliantei Nord-Atlantice.

LEAVE A REPLY