SECRETUL tenului perfect al turcoaicelor! Cu ce îşi dau pe faţă în fiecare dimineaţă

0
1803

scarf_and_hijab_27626900_78957800

Turcoaicele au fost mereu comparate cu nişte prinţese ale Orientului: piele albă, pomeţi înalţi, dimensiuni voluptuoase, completate de o personalitate puternică şi senzuală, scrie realitatea.net.

Asemenea unor cadâne din “1001 de nopţi”, ele nu s-au mulţumit niciodată doar cu darul naturii, sporindu-şi frumuseţea cu elixiruri şi ritualuri secrete. Iată-le!

Apa de trandafiri

Unul dintre motivele pentru care turcoaicele au pielea mereu întinsă şi mătăsoasă este apa de trandafiri, pe care o pulverizează pe faţă în fiecare dimineaţă, pentru a avea tenul întins şi catifelat. Este un tonifiant natural şi oferă pielii o strălucire aparte. Iată o reţetă simplă, de preparare a apei de trandafiri: puneţi la macerat o mână de petale de trandafiri, într-o jumătate de pahar de apă. Lăsaţi-le la macerat de seara până dimineaţa, apoi filtraţi lichidul. Separat, turnaţi o jumătate de pahar de apă clocotită, peste o mână de petale de flori, lăsaţi-le la infuzat 20 de minute, apoi strecuraţi. Combinaţi infuzia cu maceratul şi veţi obţine apă proaspătă de trandafiri, care rezistă la frigider, nu mai mult de 3 zile.

Cojile de fructe şi legume

Turcoaicele îşi masează pielea cu cojile fructelor sau legumelor pe care le au la îndemână. Iată cum: desprindeţi coaja de banană, măr, gutuie etc. şi frecaţi-o cu interiorul pe piele, cu mişcări circulare. Exfoliază şi alimentează pielea cu vitamine. Puteţi folosi şi coji de avocado, de castraveţi, piersici, dar şi de portocale, lămâi, grapefruit.

Iaurtul

Iaurtul făcut în Turcia este vestit pentru gustul său delicios, aşa că nu e deloc de mirare că multe mâncăruri apetisante îl au în compoziţia lor. Femeile din Turcia îşi prepară în mod obişnuit o mască din iaurt, amestecat cu puţin suc de lămâie, şi o aplică pe faţă şi pe întregul corp, pentru a-şi hrăni şi a-şi întineri pielea.

LEAVE A REPLY