Din păcate, avem o veste TRAGICĂ! Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp. A MURIT un îndrăgit artist român.

0
950
lumanare
A fost una dintre cele mai cunoscute instrumentiste din lumea muzicii lautaresti si, spre surprinderea tuturor apropiatilor ei, in urma cu trei zile s-a stins, brusc. 

 

Lumea lautarilor a ramas mai saraca dupa ce unul dintre cei mai mari instrumentitti ai sai a parasit aceasta lume. Verginica Ciuciu, singura femeie tambalagiu din Romania, considerata o adevarata legenda vie a dificilului intrument muzical s-a stins, acum treci zile, acasa, ea urmand sa fie condusa maine, pe ultimul drum. Contul ei de socializare, la aflarea vestii, a fost umplut de mesaje care isi exprima regretele pentru ceea ce s-a petrecut. ”Dumnezeu sa o odihneasca, poate acum isi va gasi linistea alaturi de baietii ei”, a scris un apropiat care era la curent cu tragedia intrumentistei, femeia vazandu-si copilul murind, din senin, pe scena, in timp ce canta la tambal.

 

Verginica Ciuciu provine dintr-o familie de instrumentisti care si-au lasat amprenta intiparita adanc in lumea lautarilor. Mai exact, ea a fost fiica lui Mitica Ciuciu, primul mare virtuoz al tambalului, iar fiul ei a fost Leonard, alt renumit lautar, si el decedat in urma cu sase ani.
verginica_ciuciu

LEAVE A REPLY