Mii de români au intrat pe acest site și li S-AU FURAT BANII! Aceștia au de plătit AMENZI URIAȘE

0
224

bani

Subprefectul de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, şi directorul Direcţiei Taxe şi Impozite Locale Giurgiu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Giurgiu, în dosarul privind uzurparea de calităţi oficiale, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că instituţiile publice la care s-au făcut percheziţii au fost Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), prefectura Giurgiu şi primăria din judeţ dar şi la locuinţa subprefectului Laurenţiu Ţintea. Verificări au fost şi la sediul unei societăţi din Cluj.

“Din cercetări a reieşit că funcţionari din cadrul unei instituţii ar fi încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line. Platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi. Astfel, ar fi fost încasaţi, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate drepturile şi interesele unităţilor administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”, transmite Poliţia Română.

Potrivit unor surse judiciare este vorba de site-ul amenda-online.ro.

Mai exact, actualul subprefect din Giurgiu ar fi încheiat un contract cu o firmă din Cluj prin care societatea era împuternicită, fără acordul altor instituţii abilitate, să colecteze amenzile rutiere. Faptele ar fi fost comise în perioada în care subprefectul era şef al Direcţiei de Taxe şi Impozite din Giurgiu, depăşindu-şi atribuţiile de serviciu, au precizat surse judiciare pentru MEDIAFAX. (Mediafax)

LEAVE A REPLY