Faţa ascunsă a gimnasticii. Abuz sexual la lotul feminin, traume fizice şi emoţionale. Doi antrenori, daţi în judecată. DETALII ŞOCANTE

1
344

gim-bar

Cotidianul Washington Post a prezentat ieri un caz tulburător, despre adevărul din spatele strălucirii gimnasticii artistice din Statele Unite ale Americii, scrie ProSport.

Articolul, care preia informaţii de la ESPN (vezi aici), prezintă cazul unei foste gimnaste de top care le-a intentat un proces celor care i-au fost alături în perioada sportului de performanţă. Rămasă deocamdată în spatele cortinei anonimatului, gimnasta i-a dat în judecată pe fostul medic al echipei feminine a SUA, care a abuzat-o sexual, şi pe antrenorii Bela şi Marta Karolyi, care ar fi închis ochii la ceea ce s-a întâmplat.

De asemenea, cei doi tehnicieni sunt acuzaţi de implementarea unui regim bazat pe abuzuri fizice şi emoţionale.

Acţiunea în instanţă a fost depusă în California, de o sportivă în vârstă de 24 de ani, care a fost membră a echipei de gimnastică a SUA din 2004 până în 2010 (de la 12 şa 18 ani). Aceasta susţine că medicul echipe, Larry Nassar, i-a introdus degetul în vagin, pe motiv că i-ar ajusta oasele! În septembrie, o altă gimnastă americană, medaliată la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, a depus o altă plângere în instanţă cu acuzaţii similare la adresa lui Nassar.

 Federaţia de gimnastică din SUA l-a concediat pe Nassar în vara anului trecut, după ce a primit plângeri privind comportamentul sexual al acestuia din timpul examenelor medicale. Acesta este investigat şi în Michigan, unde ESPN a aflat că sunt peste 30 de plângeri de agresiune sexuală depuse împotriva lui.

1 COMMENT

  1. …O sportivă în vârstă de 24 de ani, care a fost membră a echipei de gimnastică a SUA din 2004 până în 2010 (de la 12 şa 18 ani). Aceasta susţine că medicul echipe, Larry Nassar, i-a introdus degetul în vagin, pe motiv că i-ar ajusta oasele! ACEST NASSAR ESTE CUMVA DE ORIGINE ARABA , MUSULMAN DE RELIGIE ? Iata cum gandesc acestia si deschide acest link ! http://www.viata-libera.ro/magazin/47942-galati-viata-libera-cotidian-religia-si-legea-chinurile-la-care-este-supusa-femeia-musulmana

LEAVE A REPLY