ANUNT SOCANT de la METEO! Vine PRAPADUL! IADUL ALB va acoperi o parte foarte mare din ROMANIA

0
1887

ninsoare

Meteorologii au emis o atentionare Cod galben de intensificari ale vantului si ninsori in zonele montane pentru 18 judete. Avertizarea este valabila pana luni la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, citati de Agerpres, incepand din dupa-amiaza zilei de sambata, 29 octombrie, si pana in seara zilei de luni, 31 octombrie, la munte vor fi intervale de timp in care va ninge, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de peste 60-70 km/h, viscolind si spulberand ninsoarea. Mai ales in zona Carpatilor Meridionali si Orientali rafalele vor depasi temporar 80 km/h si se va depune strat nou de zapada.

Vor fi afectate judetele Covasna, integral, si, partial, judetele Maramures, Bistrita Nasaud, Suceava, Mures, Harghita, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Sibiu, Hunedoara si Gorj.

De asemenea, intensificari temporare ale vantului vor fi si in restul teritoriului, unde rafalele vor atinge 50-60 km/h, iar duminica si luni (30 si 31 octombrie), indeosebi in Maramures, Transilvania si Moldova trecator se vor semnala precipitatii mixte.

LEAVE A REPLY