Este STIREA BOBMA a acestei dimineti! Ce se va intampla astazi in Romania este SCANDALOS! Romanii, IN STARE DE SOC

0
675

greva1

Federatia Sanitas declanseaza, luni, greva generala, prim-vicepresedintele Marius Sepi precizand ca nicio operatie care nu este urgenta medicala nu va fi realizata.

Federatia Sanitas a anuntat ca declanseaza, luni, greva generala si ca isi cere scuze fata de toti pacientii care vor fi afectati de aceasta actiune, precizand ca o treime dintre angajati va asigura continuitatea actului medical, iar urgentele vor fi rezolvate.

“Nicio operatie care nu este urgenta medicala nu va fi realizata. Interventiile programate vor fi amanate, atat timp cat sunt pentru suferinte cronice”, a declarat, duminica seara, Marius Sepi, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas. Sepi a precizat ca in spitale vor fi pichete de greva, anunta realitatea.net.

Aproape 75.000 de medici, asistenti medicali si alti angajati din sistemul sanitar inceteaza lucrul, ca urmare a faptului ca nu s-a ajuns la o intelegere cu autoritatile privind revendicarile legate de legea salarizarii.

Demersul sindicalistilor este sustinut si de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), care a facut apel la bolnavi sa dea dovada de solidaritate cu actiunile personalului medical, potrivit News.ro. Reprezentantii Ministerului Sanatatii au declarat, la randul lor, ca, la discutiile care au avut loc vineri, le-au transmis liderilor Federatiei Sanitas ca se cauta solutii pentru ca veniturile din sistemul sanitar sa fie cat mai aproape de un nivel corespunzator, iar luni a fost programata o noua intalnire.

Federatia Sanitas cere introducerea in Ordonanta de Urgenta a Guvernului 20/2016 a angajatilor care lucreaza in serviciul tehnic administrativ – 23.000 de persoane, a functionarilor publici din Directiile de Sanatate Publica – 1.800 de oameni si a celor din crese si gradinite – aproximativ 1.500 de persoane.

De asemenea, Sanitas mai solicita reducerea diferentelor salariale de pana la 800 de lei intre asistentii medicali absolventi ai scolilor postliceale sanitare si cei cu studii superioare, ambele categorii avand aceeasi profesie, avand aceeasi fisa a posturilor si aceleasi atributii.

Federatia Sanitas a cerut si reducerea diferentelor de salarizare de pana la 1.200 de lei intre spitalele clinice si neclinice si trecerea asistentilor din asistenta sociala pe grila din sistemul neclinic.

LEAVE A REPLY