Anuntul crunt de la meteorologi. Vremea in urmatoarele zile! Nimeni nu va scapa

0
4247

vreme-rea-ploi-ninsori-vant-puternic-173314

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea pentru intervalul 12 noiembrie, ora 16:00 – 13 noiembrie, ora 22:00. In aceasta perioada vom avea ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului, ninsori viscolite in zona de munte.
In perioada 12 noiembrie, ora 16:00 – 13 noiembrie, ora 22:00, aria precipitatiilor va cuprinde treptat toata tara, incepand cu regiunile vestice si sud-vestice. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp, in special in zona montana, Transilvania si Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar incepand din a doua parte a noptii de sambata spre duminica (12/13 noiembrie) si pe parcursul zilei de duminica, 13 noiembrie, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in nord, nord-est, centru si trecator in vest. Vantul va avea intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi la rafala 50…60 km/h.
In toate zonele de munte, incepand din dupa-amiaza zilei de sambata, 12 noiembrie, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind ninsoarea. In functie de situatia meteorologica, in urmatoarele zile Administratia Nationala de Meteorologie va emite noi mesaje privind evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice.

LEAVE A REPLY